A Kárpát-medence egészét turisztikai szempontból feldolgozó weboldalt indított a békési székhelyű Heti Kelet Kulturális Alapítvány, tájérintő.hu címmel.

Mintegy kétéves fejlesztésnek köszönhetően hozták létre az országosan egyedülálló internetes felületet – mondta Csibor Géza, az alapítvány elnöke. A weboldal bemutatja a tervezett útvonal közelében lévő tájak, természeti kincsek, műemlékek, épületeket listáját.

A felhasználók a véglegesített útitervet kinyomtathatják, mobiltelefonra küldhetik, de útvonal navigációként is használhatják.

Az új weboldal tájékoztat az útvonal közelében, a megadott időintervallumban zajló kulturális, sport, gasztronómiai, települési rendezvényekről, túrákról, turisztikai eseményekről. Az alapítvány az elmúlt időszakban sikeresen pályázott és nyert el némileg több mint ötmillió forintot a Nemzeti Együttműködési Alaptól, illetve a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól. Az interaktív felület kialakítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program hárommillió forintja is segítette. További kétmillió forintot az alapítvány, mint saját forrást biztosított. A weboldal kialakításában így három programfejlesztő mérnök működhetett közre.

Forrás: origo.hu